top of page

Bestillingsverket Karmsundet

Da jeg åpnet pop up-galleri i Haugesund i 2019, fikk jeg besøk av en smilende kunde som ønsket å kjøpe et bestillingsverk som skulle passe inn i leiligheten deres. Slike utfordringer takker jeg sjelden nei til.


Noen ganger føles det helt nødvendig å komme inn i rommet maleriet skal være i, for å forstå hvordan verket vil fungere mot omgivelsene, derfor besøkte jeg hjemmet før jeg startet malingen. I fellesskap kom vi frem til at det burde være et avlangt maleri. Et verk som glir inn i hjemmets farger, og samtidig er et statement som markerer seg i stua.

I fellesskap kom vi frem til at det burde være et avlangt maleri. Et verk som glir inn i hjemmets farger, og samtidig gir et statement-uttrykk som markerer seg i stua. Noen ganger føles det helt nødvendig å komme inn i rommet maleriet skal være i, for å forstå hvordan verket vil fungere mot omgivelsene.


Jeg brukte sensommeren på å male dette verket. Etter flere kvelder med å arbeide frem de riktige nyansene, sendte jeg en bildeoppdatering til paret for å forsikre meg at jeg var på rett vei og vi var på samme bølgelengde. Da fikk jeg til svar “Akkurat slik vil vi ha det. Du trenger ikke endre på noen ting” og dette var en mail jeg naturligvis ble veldig glad for å motta.


Dermed gjenstod det bare å la maleriet tørke, og gjøre det klar til oppspenning. Når det er så store kunstverk som dette trenger jeg profesjonell oppspenning. I Haugesund bruker jeg Dahls Rammeservice. Denne gangen gikk vi for en blindramme, slik at maleriet skulle gli perfekt inn med den hvite veggen. Jeg signerte verket, og så var det klar til hjemlevering.
Maleriet kalte jeg Karmsundet, som er navnet på sundet som går utenfor vinduet det henger ved i dag. Verket er laget i fargene som reflekteres fra sundet og solnedgangen.


Tusen takk for oppdraget. Det var en glede å male til dere.


19 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page