top of page

Gjesteutstiller: Matthew Fentem 24.-26. mai!Helgen 24.-26. mai kommer Matthew Fentem til galleriet med sin andre seperatutstilling. Jeg gleder meg enormt til galleriet fylles med Matthews verk. De har et helt eget lys, som bare må oppleves!Matthew Fentem er kunstner og utdannet arkitekt. Han er født og oppvekst i England, flyttet til Danmark for at studere arkitektur og etter endt studie flyttet til Oslo i 2018 for å jobbe som arkitekt og komme seg nærmere naturen, fjellet og villmark. Matthew har alltid hatt en lidenskap for kunst og det kreative. Han malte og tegnet opp gjennom oppvekst og dyrket kunsten på vidergående i England. Etter videregående sto det mellom arkitekt og kunststudier, men arkitektur trumfet. Gleden av å male ble sakte, men sikkert gjenopplivet etter ferdiggjort studie, og endte med en satsing som resulterte i første utstilling ‘ONISM’ i Desember 2023. 

En stor lidenskap for naturen og friluftslivet er med på å inspirere verkene, hvor Matthew bruker malingen til å gjenskape og formidle opplevelser og atmosfærer fra villmarken. Utstillingen 2.0 inneholder verker fra to samlinger, den tidligere utstilte ‘Onism’ og det nye prosjektet ‘Flukt’.


Denne samlingen utforsker måten naturen forstørrer selvet, og tilbyr en følelse av frihet som nesten tilfredsstiller den umulige lengselen etter å følge flere stier. Hvert verk bevarer en del av kraften, og inviterer betrakteren til å jorde og revitaliseres gjennom møte med det sublime.


Løse strøk og dristige farger fanger atmosfæren til spesifikke øyeblikk fra kunstnerens dyrebare tid i naturen. Effekten er todelt: vi blir minnet om ikke bare naturens store skala, men også flyktigheten til øyeblikkene i den. I kunstnerens visjon er dette grunn til glede snarere enn sorg, og minner oss om å omfavne det spontane, det enkle, det autentiske.
Flukt 


Prosjektet tematiserer forlatte hus i det norske fjell. Der er noe paradoksalt i at disse byggene som ble etterlatt i en periode hvor der var fraflytting fra landsområdene til byene, fortsatt står tomme og forlatte, til tross for at folk søker tilbake til fjellet og naturen. Der blir bygget stadig flere nye hytter, mens disse blir latt til å forfalle selv om de ligger fint til.


Kunstneren har gjennom prosjektet bygget på arbeidet fra Onism i en prosess hvor han undersøker og utvikler stil og metode mot noe løsere, friere, mer spontan og leken. Det søkes dermed etter en noe mer abstrakt formidling gjennom stadig løsere pensel strøk og farge valg.


15 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page