top of page

Gjesteutstiller Hanna Lindseth 12.-14. april

Hanna Lindseth besøker galleriet denne helgen med sin separatutstilling fra 12.-14. april. Da er galleriet åpent for publikum hele helgen, og hun inviterer spesielt interesserte til vernissage fredag 12. april.Hanna Lindseth er 33 år gammel og er oppvokst i Lommedalen i Bærum, men bor i dag på Sagene i Oslo. Hun er utdannet sivilingeniør fra NTNU, og jobber i Oslo kommune. Med en teknisk jobb på dagtid syns hun det er berikende å fylle fritiden med kreative aktiviteter som maling. 


-Hvorfor startet du å male?

Da corona-pandemien kom, fikk jeg ekstra mye fritid. Samtidig hadde jeg etter mange år med lite maling og kreativt arbeid et behov for å utforske disse sidene mer. Jeg begynte å male abstrakt, og postet mine første malerier på Instagram. 


Hanna ønsker å vise frem det hun jobber med for tiden, og etter å ha holdt sin første separatutstilling på Majorstuen for to år siden, gav det mersmak. - Jeg føler jeg har utviklet min malestil siden den gang, og er spent på å høre tilbakemeldingene, forteller Hanna.


-Min hovedinspirasjon er ulike elementer i naturen og reiser jeg har vært på. Det kan enten være en kveld i skogen, det vakre vannet som fosser i et fossefall, eller en sykkeltur på landsbygda i Frankrike. Jeg lar meg inspirere av fargene, stemningene og følelsene, og prøver å uttrykke dette i maleriene mine. Jeg planlegger godt før jeg starter å male, både med valg av fargepalett og komposisjon. Jeg maler med en spesiell type akrylmaling som jeg blander ut med vann. Dette gjør at malingen tidvis lever sitt eget liv på lerretet. Dette gjør at det kan utspille seg spennende former og nyanser, også fordi tørketiden er spesielt lang med mye vann. Jeg liker også å male mange tynne lag over hverandre, som er en tidkrevende prosess med den lange tørketiden, forteller Hanna.


På sin Instagram-konto (@h.lindseth.art) deler hun glimt fra prosessen til de ulike maleriene hun lager. Den kan du følge for å se prosessen bak maleriene hun skal vise frem på utstillingen.Har du et favorittmaleri?

-Et av mine favorittmalerier har jeg kalt maleriet Night In The Forest, det er inspirert av stemningen i skogen når natten faller på. Det er malt på lerret i lin, en lerretstype som jeg liker svært godt. Jeg har malt med en dyp grønn farge, sammen med mørke toner. Jeg har malt motivet i flere ulike farger tidligere, og denne gangen har jeg begynt på et lignende maleri, også i grønt, hvor jeg i tillegg har lagt til broderi på lerretet, et uttrykk jeg liker godt.  Velkommen til galleriet, Hanna - og hjertelig velkommen til publikum!

Galleriet kommer til å være åpent fredag, lørdag og søndag 12.-14. april. Vernissagen på et fredag ettermiddag vil være åpen for alle.


6 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarii


bottom of page