top of page

ATERLIERET

Hei, og velkommen inn i aterlieret!

La meg vise deg litt av arbeidet som ligger bak mine originalverk. 

fullsizeoutput_930.jpeg

Her inne maler jeg dagen lang, mens jeg hører på musikk og podcaster. Jeg tar i mot kunder som vil se på maleriene mine, eller som ønsker å planlegge farger, stil og størrelse på sine bestillingsverk. Flere ønsker å ta del i prosessen for å se hvordan verket deres blir til. Derfor har jeg laget denne siden hvor du kan få et lite innblikk i arbeidet. Du er selvsagt hjertelig velkommen innom også, hvis du vil ta en titt!

IMG_6100_edited.jpg
IMG_6101.JPG

Kvaliteten i stoffet kan for eksempel være lin eller bomull. Selv foretrekker jeg høykvalitets bomull, og bruker stort sett dette til de fleste verk. Over kan du se hvordan vi velger ut kvalitet, ruller ut stoffet og måler opp til et nytt verk. 

Det første jeg gjør når jeg skal starte på et nytt verk er å velge materialer. Ulike størrelser og fasonger krever ulike stoffkvaliteter og oppspenningsmateriale.

Når jeg har hentet lerretet i den kvaliteten jeg er ute etter, drar jeg til et rammegalleri for å spenne opp lerretet. Dette betyr at vi tar stoffrullen, og rammer den inn med en blindramme, slik at det blir en oppspent ramme som er klar til å males på. Dette gjøres vi ved å måle opp en tre- eller metallramme som vi senere drar stoffrullen ut over og fester. 

IMG_4437.JPG

Nå er lerretet ferdig spent opp, og jeg kan endelig sette igang med å male!

Jeg starter med å legge grunningen, og da blander jeg den nyansen jeg tenker vil gjøre seg best som grunnfargen til maleriet. Denne skinner gjerne gjennom maleriet, så det er viktig at denne fargen fungerer. 

fullsizeoutput_62b.jpeg
IMG_5164.JPG

Etter at grunningen har fått tørke legger jeg lag på lag med nye farger og mønstre, og bruker ulike teknikker for å skape et helt unikt verk. 

Nå gjenstår det bare å signere verket - så er maleriet helt ferdig og klar til henting!

Er du interessert i et originalverk, men vet ikke riktig hva du vil ha? Ta en titt i porteføljen min. Kanskje finner du noe du liker.

IMG_4908_edited.jpg
bottom of page