top of page

KARMSUNDET 

Et bestillingsverk

Da jeg akkurat hadde åpnet pop up-galleriet i Haugesund fikk jeg besøk av en smilende kunde som ønsket å kjøpe et verk, noe som skulle bli laget for å passe perfekt inn i leiligheten det skulle stå i. Slike utfordringer takker jeg sjelden nei til. 

IMG_7591.JPG

Han og hans samboer var interessert i et verk som var spesiallaget til å fungere i leiligheten deres. I mange år hadde de hatt en ledig vegg, men aldri funnet et maleri som traff helt. Derfor ønsket de et kunstnerbesøk, slik at jeg selv kunne se og oppleve hjemme deres, og forstå hvilket kunstverk som ville fungere. Dette hjemmet lå helt nede ved sjøen, og hadde store vindusflater fra gulv til tak som tok inn naturen. Derfor hadde de et ønske om å få fargene og uttrykket fra sjøen inn i stua.

unnamed-1.jpg

I fellesskap kom vi frem til at det burde være et avlangt maleri. Et verk som glir inn i hjemmets farger, og samtidig gir et statement-uttrykk som markerer seg i stua. Noen ganger føles det helt nødvendig å komme inn i rommet maleriet skal være i, for å forstå hvordan verket vil fungere mot omgivelsene. 

unnamed-2_edited_edited.jpg

Jeg brukte sensommeren på å male dette verket. Etter flere kvelder med å arbeide frem de riktige nyansene, sendte jeg en bildeoppdatering til paret for å forsikre meg at jeg var på rett vei og vi var på samme bølgelengde. Da fikk jeg til svar “Akkurat slik vil vi ha det. Du trenger ikke endre på noen ting” og dette var en mail jeg naturligvis ble veldig glad for å motta.

Dermed gjenstod det bare å la maleriet tørke, og gjøre det klar til oppspenning. Når det er så store kunstverk som dette trenger jeg profesjonell oppspenning. I Haugesund bruker jeg Dahls Rammeservice. Denne gangen gikk vi for en blindramme, slik at maleriet skulle gli perfekt inn med den hvite veggen. Jeg signerte verket, og så var det klar til hjemlevering. 

IMG_6504_edited.jpg

Maleriet har jeg kalt Karmsundet, som er navnet på sundet som går utenfor vinduet det henger ved i dag. Verket er laget i fargene som reflekteres fra sundet og solnedgangen. Derfor har det en grunntone i blått, med nyanser i både rosa og reflekterende sølv.

Har du en ledig vegg, og bare en vag ide om hva du ønsker? Da tar jeg mer enn gjerne utfordringen med å lage et kunstverk til deg! 

bottom of page