Nora Nesheim

Nora Amalie Nesheim er kunstner og eier av GalleriNora. Hun er utdannet kulturleder fra Handelshøyskolen BI, og har arbeidet på den administrative siden av kulturlivet frem til hun i 2018 sa fra seg jobben for å starte GalleriNora. 

Nora er autodidakt som kunstner, og bruker mesteparten av tiden sin som kunstner på å skape abstrakte malerier. Hun maler verk på bomull- og linlerret, som spennes opp på blindrammer av tre eller aluminium. Verkene hennes kommer ofte i store format, og med fargesterke motiv. 

Gå til galleriet for å se Noras verk, eller send mail til nora.nesheim@gmail.com for å bestille et bestillingsverk.

HANNA STRAND

Hanna Haugen Strand er galleriets ferskeste tilskudd, og den yngste av kunstnerne. Hun kommer opprinnelig fra Florø i Sogn og Fjordane, men studerer for tiden ved Handelshøyskolen i Bergen. Tross sin unge alder har Hanna malt i nærmere 13 år, og er forutenom et par timer på kulturskole, selvlært som kunstner. I dag maler hun originalverk og bestillingsverk ved siden av studiene. 

De abstrakte verkene hennes er fargeklare, og hun anvender ofte nyanser av neon i sitt arbeid som kunstner. Hanna maler spontant og står fritt når hun arbeider, noe som kan sies å være bakgrunnen for hennes lekne kunstuttrykk.

"Prosessen bak hvert bilde tar lang tid. Jeg ønsker å formidle en stemning og prøver å komme opp med hvilken følelse jeg ønsker å portrettere når jeg maler. Hvordan sluttresultatet blir kan likevel overraske meg, og er det jeg synes er spennende med å male. Den faktiske utformingen av maleriene består av spontane bevegelser for å la tilfeldighetene påvirke det planlagte. Jeg liker tanken på at et maleri ikke kan planlegges ned til den miste detalj, på samme måte som livet. Med dette opprettholder jeg originaliteten og en ny innovativ prossess for hver gang jeg maler."

lise sontum

Lise Sontum er en kunstner mange har merket seg, noe som har resultert i at hennes verk har vært stilt ut på flere av landets anerkjente gallerier, som Galleri Nobel og Galleri A. 

Før Lise ble kunstner på heltid, arbeidet hun som lærer. Hun har Cand.mag fra Universitetet i Oslo, samt praktisk pedagogisk utdanning. Det var først i 2001 at hun startet sin kunstneriske utdanning, da hun ble kunstelev hos Per Henry Garman Vik. Siden har Lise gått på både Vika og Nydalen kunstskole, samt Sarasota Art Center mens hun bodde i Florida.

Lise maler intuitivt, og innenfor et abstrakt formspråk og lar den emosjonelle energien være drivkraften i hennes malerier. Lise kan fortelle at verkene bærer preg av hennes personlige assosiasjoner, egenskapte erfaringer og sanseinntrykk. Når du studerer hennes verk kan du se dynamikken som er blitt skapt gjennom mange lag med maling, med store fysiske bevegelser til de mindre bevisste handlinger utført med små redskaper eller bestemt fargebruk for å kunne å oppnå det hun ønsker. Alt hun gjør har en bevisst handling.

Lises malerier spennes opp på blindrammer, som ferdigstiller og markerer egenarten og eksklusiviteten i hennes verk.

ASTRID KJELLEVOLD

Astrid har snart 30 års fartstid som kunstner, og har malt ved siden av sin yrkekarriere som forretningsutvikler og daglig leder. Astrid har utdannelse både ved HVL, NTNU og ved NHH, og både kommer fra og bor på Stord.

 

Astrid har en helt unik evne til å uttrykke lys og varme i sine abstrakte verk. Med jordfarger som fargepalett gir hennes kunstverk harmoniske uttrykk, og verk du kan studere i evigheter. Det er dybden i Astrid sine verk som gjør at hun skiller seg ut som kunstner, en dybde som skapes av mangfoldige timer forran lerretet.

Astrid jobber både med akryl og olje. Hvert maleri bygges med flere lag, og en blanding av grove flater og detaljerte fargeblanding.

Gå til galleriet for å se Astrids maleri, eller send mail til nora.nesheim@gmail.com for å bestille et bestillingsverk.

ELISABETH BRANDTZÆG

Elisabeth Brandtzæg er snart ferdig utdannet arkitekt fra BAS Bergen arkitekthøgskole, og malingen er hvor hun får utløp for sin kunstneriske side. Brandtzæg jobber i grensesnittet mellom det figurative og abstrakte, noe man kan se i hennes frie kunstform. Sin kunstneriske debut  fikk hun da hun sommeren 2019 stilte ut et verk under sommerutstillingen i Haugesund. Hennes kunstverk ble solgt under vernissagen allerede første kvelden. 

Elisabeth maler på bomullslerret, og spenner opp på solide trerammer. 

Gå til galleriet for å se Elisabeths maleri, eller send mail til nora.nesheim@gmail.com for å bestille et bestillingsverk.

KRISTINE HASSELØY

Kristine Hasseløy er en abstrakt kunstner som har utmerket seg de siste årene. Da etterspørselen etter hennes verk ble så stor at det ikke lot seg kombinere med jobb, sa hun fra seg lærerjobben for å satse på kunsten. Det gjorde hun rett i, og har aldri hatt så stor etterspørsel som hun har i dag. På kundelisten hennes finner vi flere av landets største trendsettere. 

Kristine maler på bomullslerret, og spenner opp på solide trerammer. 

Gå til galleriet for å se Kristines maleri, eller send mail til nora.nesheim@gmail.com for å bestille et bestillingsverk.