top of page

DE TRE GIGAVERK

MOSEGRØNT, FJELLBRUNE OG BLÅHAVET

I starten av juni reiste jeg hjem til Haugesund for å male på Vestlandet. Jeg hadde bestemt meg for at jeg skulle lage et gigantisk verk med inspirasjon fra naturen på Vestlandet, men akkurat hva det skulle bli visste jeg ikke.

Jeg bestilte et lerret på 10 meter, og bestemte meg raskt for å lage et kunstverk bestående av tre deler. Dermed startet jeg med å klippe opp dette lange lerretet, slik at jeg fikk tre like lange lerret på 2 x 1 meter. Jeg la de avlange lerretene ved siden av hverandre på gulvet i låven, ventet til det ble kveld før jeg skjenket et glass rødvin, satt på Melissa Horn på musikkanlegget og startet sakte men sikkert å male. Mens jeg jobbet med fargene oppdaget jeg at det ene verket ble irrgrønt, mens det påfølgende ble mørk grønn mot brun. Da slo det meg at maleriene kunne få hvert sitt element i naturen. Det irrgrønne ville være en illustrasjon på marken, og den brungrønne et bilde på fjellet. Derfor bestemte jeg meg for at det siste maleriet skulle bli blått som havet. Slik fikk de sine navn Fjellbrune, Mosegrønt og Blåhavet.

Maleriene ble for første gang vist under vernissagen under utstillingen i Haugesund i august. Det var disse maleriene som fikk mest oppmerksomhet av alle verkene som stod utstilt. I dag er maleriene midlertidig plassert i en penthouseleilighet som er til salgs. Jeg har vært innom denne leiligheten, som ikke kan defineres som noe annet enn eksklusiv, og tatt bilder av maleriene, og det er bildene du kan ser her! 


Maleriene er for salg, send meg gjerne en mail på nora.nesheim@gmail.com om du skulle være interessert i ett eller flere av dem.

bottom of page