top of page

I maledvale før høstutstillingen

Oppdatert: 26. okt. 2023

Nå er det bare et par uker igjen til høstutstillingen, og det betyr at jeg har gått inn i det jeg kaller en maledvale. Jeg lukker dørene for omverden, tenner lys og maler meg gjennom dagen. Da maler jeg gjerne på både to og tre malerier av gangen. Alt for å bli klar!


Før en utstilling pleier jeg å ligge lavt, være i mitt eget hode og bare fokusere på å gjøre maleriene best mulig før de vises for omverden. Det gjør at jeg ikke blir like tilgjengelig som jeg ellers liker å være. La meg forklare med et eksempel, i går kom det et par fra Amerika innom galleriet og spurte om jeg kunne tenke meg å sende dette maleriet i bildet over, til deres hytte i Utah. Jeg svarte som jeg pleier i denne perioden - det kan jeg gjerne, men det blir ikke tilgjengelig for salg før utstillingen åpner. En rimelig arrogant ting å si, når man i utgangspunktet er veldig interessert i å selge et maleri til to fra andre siden av verden.


Hvordan ser denne utstillingen ut?

Den er varm, en hyllest til høsten vil jeg si. Myke farger i naturtro uttrykk. Ser litt ut som en tur til fjellheimen i oktober og november. Du vet når bladene på trærne er oransje, luften ute er krisp, men inne er det fyr i peisen, en putrende jerngryte og et godt glass rødvin.Hva kan man forvente?

Dette er en liten utstillingen, men med store malerier. Det er kun tolv utvalgte verk, halvparten av hva jeg pleier å male til en utstilling. Til gjengeld er alle maleriene store og innholdsrike nok til å romme en hel vegg på egen hånd. De er alle spesiallaget og kuratert for denne utstillingen, noe som gjør dem like vakre sammen som alene. Jeg gleder meg til å vise dem frem.Når og hvor kan man se utstillingen?

Utstillingen finner sted i galleriet i Frognerveien 48. Den åpner lørdag 18. november, på festlig vis med champagne og musikk, fra klokken 14-15! Det er en kort åpningsdag, men utstillingen holdes åpen hele den påfølgende uken:


Søndag 19. november klokken 12-16

Mandag 20. november klokken 14-19

Tirsdag 21. november klokken 14-19

Onsdag 22. november klokken 14-19

Torsdag 23. november klokken 14-19

Fredag 24. november klokken 13-18

Lørdag 25. november klokken 12-16

Søndag 26. november klokken 12-16


Hva koster maleriene?

Maleriene ligger fra 9.000 kroner til 30.000 kroner. Her er det målene på maleriene som er utgangspunktet for prisen.
Kommer det nye kunstplakater?

Ja, det gjør det! Denne utstillingen har to offisielle kunstplakater som kan kjøpes signert og nummerert. På bildet over ser du den ene kunstplakaten, denne er i målene 70 x 50 cm. Under ser du den store kunstplakaten som er i målene 110 x 80 cm. Begge kan kjøpes enten på rull eller ferdig innrammet.

Jeg håper vi sees på utstillingen!

66 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page