top of page

KUNST PÅ KONTORET


Er det én ting som vil løfte kontoret ditt til nye høyder, og gi det det profesjonelle uttrykket du lengter etter, så er det kunst. Spør du meg er det den sikreste måten å få kundene dine til å ta bedriften din på alvor. Det høres kanskje banalt ut, så la meg forklare hvorfor kunst på et kontor har denne effekten på folk.

IMG_2271.JPG

Bilde hentet fra Pinterest

Vi tilegner kunsteiere både økonomisk, kunstnerisk og intellektuell kapital

Hvis du entrer et kontor og oppdager at veggene er prydet med originale kunstverk, vil du umiddelbart tenke at innehaverne her har stabil økonomi - her inne er det ordning och reda. Vi tilegner kunsteiere både økonomisk, kunstnerisk og intellektuell kapital(berettiget eller ikke), og nettopp derfor vil kunst være en god investering for ethvert kontorlokale der det skal bli gjort avtaler på. Og så kan man jo selvsagt se på det fra den rent estetiske siden, men det er et annet kapittel - så det skal jeg skrive mer om senere!

Kunst forbindes med økonomisk overskudd

Om vi liker det eller ikke, er kunst forbeholdt de med økonomisk overskudd. Siden kunst ikke er et primært behov, vil vi kjøpe det når vi har oppnådd en sterk og stabil økonomi. Originale kunstverk er dyrt. Ja, jeg innrømmer det gladelig. Kunst er dyrt fordi det er et håndverk, og hvert verk er unikt skapt av en kunstner. Vi som observatører tenker derfor at de som eier slike verk, har mulighet til å kjøpe noe utenom det vanlige. Det er først når vi har dekket alt det grunnleggende at vi kan investere i noe så unødvendig som kunst. Det er derfor kunst har oppnådd et statussymbol, og vi forbinder det med velstand.

IMG_2273.JPG

Bilde hentet fra Pinterest

IMG_1618.jpg

Tekst: Nora Nesheim

Nora er kunstner og eier GalleriNora. Hun er utdannet Kulturleder ved Handelshøyskolen BI. 

bottom of page