top of page

Acerca de

ÅRSKAVALKADE

Et tilbakeblikk på året som har gått, og verkene som er blitt til.

I fjor tenkte jeg at jeg aldri før hadde vært så klar for et nytt år. Lite visste naive meg hva som ventet. For et år siden tenkte vi vel alle at bare vi starter vaksineringen, så vil det nye livet begynne. Men før vi hadde rukket å skrive feil årstall i notatbøkene, ble det ny nedstengning - og denne kom til å vare. Nå som vi har kommet oss helt til desember, og tredje dose injiseres er det på tide å se tilbake på året som har vært og maleriene som ble til i usikre tider.

 

Et nytt år med blanke lerret gjør under for en kunstnersjel. Derfor selger jeg nå maleriene fra året som har gått.

Kunstner som er klar for nytt år og blanke lerret ->
IMG_5067.JPG
IMG_5063.JPG

Rømte til landet

Etter å ha tilbrakt januar i hi i min lille Oslo-leilighet, fikk jeg summet meg til å reise til Vestlandet. Der kunne vi bo og jobbe isolert på familiens sommerhytte ved sjøen. Der er flere av årets malerier kommet til gjennom den langdryge nedstengningen i vår. Som sommerhytter flest er ikke hytten vår heller laget for å bo i mellom oktober og april. Men med intens vedfyring fungerte det på sitt vis. Det var godt å være der, i nærheten av naturen, og gi Oslo tid til å komme seg til seg selv igjen. Der ble jeg værende fra snøen lå på plenen, til det ble varmt nok til bade i fjorden. 

Jeg ser tilbake på denne tiden med en ro jeg aldri før har følt. 

DEE3594E-E107-4476-ABF1-E1B1D3105728.jpeg
4C20F162-1A84-41B0-A02E-0EC29E740610.jpeg

Lykkelig for å være tilbake i Oslo

Så snart jeg kunne reiste jeg optimistisk og fyll av forventning tilbake til atelieret i hovedstaden. Jeg skulle stå skrapende på alle byens restauranter sekundet det åpent igjen. Etter å ha gått barbeint og sminkeløs tre måneder i strekk, var det ingen ting jeg heller ville enn å ta på meg høye hæler og betale uhørt mye for at noen andre skulle lage middag til meg. Der maleriene malt på landet var naturtro og jordfargede, er maleriene malt i denne perioden i lysere og mer lystige uttrykk.  

IMG_1633.jpeg
IMG_0994.JPG
IMG_7574.JPG

Se forskjellen på maleriene malt på landet og i byen

Der maleriene malt under lockdown bærer preg av å være malt i nærheten av naturen, med rolige omstendigheter og omgivelser - er maleriene malt i Oslo under gjenåpningen langt mer ekspressive og i lystige toner. På et vi kan vi si at maleriene malt tidlig vår er harmoniske, mens maleriene malt sent på våren er ekspressive. Alt sett i lys av tingenes tilstand. 

FullSizeRender-4.jpeg
IMG_7219.jpeg
IMG_6283.jpeg
IMG_9362.jpeg

VESTLANDET UNDER NEDSTENGING

Nærhet til naturen, rolige dager, fjellturer, rødvin og lange middager.

page0_edited.jpg
IMG_4675.JPG
IMG_3632.JPG
page0-22.JPG

OSLO I GJENÅPNING

Positivisme og glede i byen. Festlige dager, bobler og restaurantbesøk.

Sommerutstilling

Årets første utstilling ble holdt i Haugesund. Det er til nå den største utstillingen jeg har holdt, med rekordmange malerier. Hell og lykke skulle ha det til at Statsminister Erna Solberg var i byen i forbindelse med valgkampen, og hadde anledning til å komme innom før åpningen. 

page0-2.JPG

KK-INTERVJU

Jeg var så heldig å bli intervjuet av KK like før Oslo-utstillingen. Da fikk vi pratet om hvordan jeg ble kunstner, om livet med denne jobben og selvsagt, den kommende utstillingen!

IMG_6104.jpeg
IMG_3064.jpeg

Høstutstilling i Oslo

I oktober var det endelig duket for Oslo-utstilling, etter to år i dvale. Utstillingen ble åpnet av selveste Sløseriombudsmannen - til både provokasjon og stor entusiasme. 

Utstillingen ble en suksess med mange nye kunsteiere!

IMG_5075.jpeg

SEB-SAMARBEID

Logo-SEB.jpg

I mai inngikk galleriet an leasingavtale med en av Nordens ledende banker, SEB. 

De har vært en sann glede å samarbeide med, og vi ser frem til enda flere bedriftssamarbeid med nye og gamle kunder.
 

KUNSTPRATEN & 100 SOLGTE VERK

Jeg ble invitert av Finansavisen og Kapital til å gjeste kunstpodkasten deres, Kunstpraten. Jeg var der for å prate om kunsten, forretningsideen bak og livet som kunstner. Mens jeg satt i studio ble kunstsalg nummer 100 bekreftet. Og det ble naturligvis en strålende dag på jobb!

FullSizeRender-5.jpeg
IMG_8082.jpeg

HVA SKJER I 2022?

Så til det store spørsmålet, hva skjer nå? 

Galleriet har ansatt kunstner og kunsthistoriker Ida Aas som blir en del av teamet fra nyåret. Sammen skal vi jobbe for å formidle kunsten ut til enda flere, og skape enda flere unike verk til alle dere som så snilt støtter og heier på galleriet!

Allerede nå er det fastsatt tre utstillinger!

En i Oslo, en i Haugesund og en i Etne.

Vi håper vi sees der, eller på Instagram.

EA58BEFC-9A51-4668-9E75-C809149E581C.jpeg
bottom of page